Ik kijk verder!
Heb jij de oproep al gehoord op Qmusic en NPO Radio 2? Bijziendheid is een groeiend probleem onder de kinderen in Nederland. Tijd voor actie! Te beginnen met de Kijk Verder oogcheck bij een expert: www.ikkijkverder.nl.
Bedankt!
Bedankt voor het vertrouwen dat jullie ook in dit jubileumjaar weer in ons hadden. Dankzij jullie was het een fantastisch jaar!
Op naar 2019 met mooie brillen, fijne contactlenzen en goede service!
Hans, Tineke, Lucie, Anouk en René.
Fijne Feestdagen!
Namens het hele team wensen wij jullie hele fijne feestdagen!
Black Friday!
Kom morgen naar ons toe voor 20% korting op alle monturen tijdens onze Black Friday actie!
#blackfriday #actie #wijdoenookmee
Winnares Lenzenpakket!
Vanwege het 150 jarig jubileum reiken we dit jaar elk kwartaal een lenzenpakket uit aan een cliënt(e) die in de afgelopen periode een lenzenpakket aanschafte.
Mevrouw Ina Schippers-Havenaar uit Reeuwijk is dit kwartaal de gelukkige winnaar van haar lenzenpakket in het kader van 150 jaar VanDamBrillen.

“Ik ben erg blij met deze prijs, het is een heerlijke meevaller! Ik kom al heel lang bij VanDamBrillen in Bodegraven voor mijn contactlenzen. Ik ben zeer tevreden over de service en aftersales!”
Kinderbrillenweek!
De uitnodigingen zijn verstuurd, we hebben een hele grote collectie kinderbrillen, de limonade staat klaar en i.p.v. schminken hebben we onverwacht een ballonnenartiest die super gave ballonnen maakt o.a. in Halloween thema, oftewel...... het is kinderbrillenweek!!!

Met brillen van o.a. Dutz Eyewear BV BBIG eyefashion for kids en Ray-Ban
Kom je langs? Je krijgt de hele week 1 glas t.w.v. €55,- cadeau bij aanschaf van een kinderbril! Dat vinden papa en mama ook leuk.
Winnaar Contactlenzenpakket!
Omdat Van Dam Brillen 150 jaar bestaat, wordt elk kwartaal een lensdrager ‘getrokken’ die als cadeau een nieuw lenzenpakket uitgereikt krijgt.
Afgelopen kwartaal was Harmen Barten de gelukkige.

Harmen: ”Ik was ontzettend verrast. Mijn vrouw en ik zijn al ik weet niet hoelang lenzenklant bij Van Dam en mijn zoon sinds kort trouwens ook, en altijd tot volle tevredenheid. Ik ben dus heel blij met dit lenspakket!”.
Van harte gefeliciteerd met deze jublieumprijs!

World Servants Bodegraven
Afgelopen weken is Sanne de Mooij met de World Servants Bodegraven naar Malawi afgereisd om met de gemeenschap van Kantheska te bouwen aan klaslokalen, latrines en Girls Changing Room.
Sanne draagt al jaren maandlenzen bij ons en nu hebben wij haar verrast daglenzen voor haar reis. Zo had ze elke dag het scherpste zicht om dit belangrijke werk te doen voor de World Servants
Meer weten over Sanne haar reis? Kijk op www.worldservants.nl om haar reisverslag te lezen.
Kwart 13-jarigen bijziend
Weet u of uw kind een bril nodig heeft?

nos.nl
Wat is een optometrist?
In het artikel van de consumentenbond kunt u er alles over lezen! Onze optometristen Hans en Anouk staan beiden in het Kwaliteitsregister Paramedici.

www.optometrie.nl
Mariette Dekkers winnaar Bodegraafs Golfkampioenschap 2018 / VANDAMBRILLEN CUP
Na de spannende laatste holes is Mariette Dekkers afgelopen vrijdag 18 mei met 42 punten kampioen geworden in het Bodegraafs Golfkampioenschap en won daarmee de VANDAMBRILLEN CUP en een fraaie Golf Zonnebril.

Onder prachtige weersomstandigheden werd dit kampioenschap, dat voor elke Bodegraafse golfspeler openstaat, op de baan van Golfclub Liemeer gespeeld.

Zowel de sfeer als het spel was vrijdag opperbest. De spelers, die tijdens de wedstrijd van een hapje en een glaasje sap werden voorzien, waren zeer enthousiast over de kwaliteit van de baan alswel over de organisatie van dit toernooi dat dit jaar door de winnares van verleden jaar, Lia Peeters, met ondersteuning van Ellen van der Valk en Jan Kamp, was georganiseerd.

Het venijn zat dit jaar in de staart, maar door een paar mooi geplaatste ballen op de laatste holes wist Mariette te winnen met een voorsprong van drie punten op haar achtervolgers.
Volgend jaar wordt het kampioenschap weer gespeeld in mei. Belangstellenden kunnen zich nu reeds opgeven bij Mariette Dekkers.
Esprit collectie
Mooie materiaalcombinaties, nieuwe kleuren, prima kwaliteit en een fijne prijs. De nieuwe collectie van Esprit biedt zoals altijd waar voor haar geld. Kom eens langs om te kijken en te passen want met een nieuwe bril of zonnebril ziet de wereld er vaak weer heel anders uit! #esprit #zonnebrillen #brillen #fashion #mode #kwaliteit #jubileumjaar
Jubileumjaar: winnares contactlenzenpakket!
Vanwege ons 150-jarig jubileum reiken we elk kwartaal een contactlenzenpakket uit! Iedereen die de afgelopen 3 maanden contactlenzen gekocht heeft, maakte kans op deze prijs. Dit kwartaal was Odilia de gelukkige! Van harte gefeliciteerd met je jublieumprijs!
Kijk op Bodegraven: Familiebedrijf Van Dam bestaat 150 jaar
Kijk nou! We staan in de krant! Nieuwsgierig? Pak de Kijk op Bodegraven erbij of klik op onderstaande link voor het hele artikel #nieuws #150jaarvandambrillen #jubileum #familiebedrijf #historie #trots #kijkopbodegraven


www.kobr.nl
Beurs!
Maandag bezochten wij de Centrop-Sales & Hall of Frames voor weer een fantastische nieuwe collectie 2018.
Van Dam Brillen 150 jaar
Wij 150 jaar historie, u een jaar lang historische aanbiedingen!
EnRoute, brillenglazen die je goed op weg helpen
EnRoute brillenglazen van HOYA zijn specifiek ontworpen voor automobilisten; s’avonds verminderen ze de felle lichten en schittering op de weg. Met name de straatverlichting en koplampen van tegenliggers zijn vaak storend. Het speciale schitteringsfilter in de EnRoute glazen zorgt voor meer contrast en helderheid. Dus bent u veel onderweg? Vraag naar de mogelijkheden van de EnRoute glazen.
Uitbreiding team
Sinds 1 juli is René Bakker ons team komen versterken. René heeft reeds lange ervaring in de optiek.

Komt u binnenkort voor een oogmeting en goed glasadvies, komt u een mooie bril of zonnebril uitzoeken of komt u voor het inslijpen van uw nieuwe glazen? Grote kans dat u René treft, want hij is van alle markten thuis.

René woont in Gouda, is getrouwd en heeft een mooie dochter. Auto's en motoren zijn zijn hobby.
World Servants
Marius gaat binnenkort een aantal weken met de World Servants naar Malawi met 40 andere vrijwilligers. Ze gaan daar twee lerarenwoningen bouwen met latrines. Wanneer je als dorp een goede woning voor leraren hebt, stuurt de overheid geschoolde leraren naar dit dorp. Deze leraren zullen rond de 100-150 leerlingen onderwijzen die in een straal van 10km rond dit dorp wonen. Om Marius hierbij te helpen, heeft hij van ons voor een maand daglenzen gekregen. Zo heeft hij geen last van vuile brillenglazen en kan hij alles goed zien! Veel succes Marius!
Zonnebril? Spiegelcoating!
Nieuwe zonnebril? Een spiegelcoating maakt je zonnebril helemaal af, beschermt goed tegen UV-straling en ziet er gewoon stoer uit!
Een paar zonneglazen op sterkte met spiegelcoating heb je al vanaf €124,- per paar.
Koninklijke onderscheiding
Afgelopen woensdag heeft Tineke de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt gekregen.
Tineke kreeg deze onderscheiding vanwege de vele inspanningen die zij op het gebied van mantelzorg, kerk en bridgeclub doet en heeft gedaan.
Van harte gefeliciteerd Tineke!
Met 8 tips voor gezonde ogen
Een mooi artikel over het werk en de kennis van de optometrist.

www.zienrs.nl
Contactlenzen: zorg goed voor je ogen!
Zorg goed voor je ogen en zorg dus ook goed voor je lenzen
Hoe vaak kijkt u naar een beeldscherm?
Van vroeg tot laat gebruiken we beeldschermen, zowel op het werk als privé. Door intensief gebruik hiervan worden onze ogen blootgesteld aan buitensporige hoeveelheid blauw licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid. 83% van de brildragers heeft namelijk last van zijn ogen bij het gebruik van beeldschermen

Hoya BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor vermoeidheid en overbelasting van de ogen wordt voorkomen. Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijk karakter.

Hoya BlueControl glazen. Voor dat beetje extra comfort in de digitale wereld
Buitenspelen moet, het doet je ogen GOED!
Met een zucht kijkt mams mij aan terwijl ze ziet hoe mijn neefje en nichtje druk een spel aan het spelen zijn op de Playstation. “Waarom spelen kinderen van hun leeftijd niet meer buiten? vroeger waren wij zodra het mooi weer was buiten te vinden en deden wij allerlei spelletjes!” Tegenwoordig gaan steeds minder kinderen erop uit en kruipen zij liever achter hun spelcomputers. Zonde, en ook ontzettend slecht voor de ontwikkeling van hun ogen.

Bijziendheid (myopie) neemt enorm toe in Nederland. Van alle twintigplussers draagt maar liefst de helft een min-bril of lenzen. Dat lijkt onschuldig, maar een kind met een bril van -6 of hoger, heeft een risico van één op drie om later ernstig slechtziend of blind te worden. Alle kinderen zouden twee uur per dag naar buiten moeten om bijziendheid te voorkomen!

Het Oogfonds adviseert
- Minstens twee uur per dag buiten zijn
- Ieder half uur een korte pauze van lezen of op een beeldscherm kijken
- Minstens dertig centimeter afstand van beeldscherm zoals tablets

Nederlandse kinderen zijn tegenwoordig gemiddeld nog maar één uur per dag buiten. Dat is te weinig en het zou eigenlijk gewoon moeten zijn iedere dag minstens twee uur buiten te zijn.

Het oogfonds start daarom een leuke campagne Gezonde Kinderoogen. Inzet? Met alle kinderen twee uur per dag naar buiten om bijziendheid te voorkomen. Via www.gezondekinderogen.nl kan het gratis informatiepakket aangevraagd worden met veel informatie, beloningsstickers voor buiten spelen een oogtest-poster!
BBIG complete kinderbril 249,-
Sinds kort hebben wij de BBIG-box staan vol met leuke, kleurrijke kinderbrillen.
Brillen van kunststof en metaal in allerlei vormen en kleuren.
Deze kinderbrillen zijn inclusief geharde en ontspiegelde kunststof glazen compleet €249,-. De bril zit dan ook gelijk in ons tweejarige garantieplan.

* Sterktes tussen de +4.00 en -6.00 met cylinder tot -2.00. Vraag naar de mogelijkheden bij hogere sterktes.
Oakley sportzonnebrillen
De sportzonnebrillen van Oakley zijn tot in de kleinste details geperfectioneerd. Daardoor heeft u rondom goed zicht, sluiten ze goed af tegen wind en beschermen ze optimaal tegen UV-straling. In de zomer is dit erg fijn, bijvoorbeeld bij het fietsen of op het water!
Kom langs in de winkel, we hebben de nieuwste modellen weer binnen.
Macupro, uw zicht in de belangstelling!
Als u gezichtsvermogen afneemt schaft u een bril of contactlenzen aan. Het kan ook zo zijn dat uw ogen wat slechter in kwaliteit worden door bijvoorbeeld macula degeneratie.

Macupro, een voedingssupplement ondersteunt de achteruitgang van uw gezichtsvermogen. Macupro bevat essentiële vitamines en mineralen die uw visus ( het gezichtsvermogen ) op peil trachten te houden. Dit voedingssupplement is op het moment het best geteste middel.

Een garantie tegen de achteruitgang van uw ogen kunnen wij u niet geven, wel de garantie dat wij alles doen om UW ogen in de belangstelling te laten staan. Loopt u gerust binnen voor meer informatie en een vrijblijvend advies.
Spreekbeurt houden?
Dat kan nog best lastig zijn, een goed onderwerp voor je spreekbeurt bedenken.
Al gedacht een de optometrist? Wij hebben een speciale spreekbeurt koffer met informatie en allerlei leuke spulletjes om te laten zien! Wil je hem lenen? Kom langs in de winkel en vraag ernaar!
Afspraak maken?
Standaard werken wij in onze winkel met een agenda voor oogmetingen en controles. Als de agenda het toelaat helpen we u uiteraard direct, maar belt u voor de zekerheid even voor een afspraak. Dan reserveren wij genoeg tijd en voorzien u van een uitgebreid advies.
Als eerste op de hoogte?
Ook wij hebben facebook, twitter en een eigen Van Dam brillen App! Volg ons voor leuke berichten en acties!
Van Dam Brillen App
Onze mobiele App is beschikbaar in de Playstore. Via de app bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. Ook kunt u contactlenzen bestellen, een vraag stellen of een afspraak maken.
Geef uw voorkeur op van datum en tijd, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.
Van Dam Brillen
Contactgegevens
TelefoonWinkel:0172 -612747 Noodnummer:06-23194289
E-mailinfo@vandambrillen.nl
Adres Brugstraat 7
2411 BM Bodegraven
 
Openingstijden
MaandagGesloten
Dinsdag9:00 - 18:00
Woensdag9:00 - 18:00
Donderdag9:00 - 18:00
Vrijdag9:00 - 21:00
Zaterdag9:00 - 17:00
ZondagGesloten
Overige