Ooglaseren

Steeds meer mensen kiezen voor een ooglaserbehandeling met als doel geen bril of contactlenzen meer te hoeven dragen. Het aantal behandelklinieken neemt toe en het is bijna onmogelijk om zelf een goede keuze te maken uit de verschillende kwaliteiten, prijzen en behandelingen.

Voor en na zorg

Het resultaat van een behandeling wordt bepaald door een grondig vooronderzoek, de selectie van de kliniek en de nazorg. Drie cruciale stappen die wij, als Eyescan Ooglaser Adviescentrum, samen met u doorlopen. Een veilig vertrekpunt voor wie een gedegen advies net zo belangrijk vindt als de behandeling zelf. Met maar twee ogen kunt u zich niet één vergissing permitteren.

Eyescan Ooglaser Adviescentrum

Eyescan is een collectief van optometristen, werkzaam bij de beste zelfstandige optiekbedrijven in Nederland. Zij hebben zich gespecialiseerd in het adviseren en het uitvoeren van het oogonderzoek dat samenhangt met refractieve chirurgie (ooglaserbehandelingen). Wij begeleiden u van de eerste documentatie tot en met de zo cruciale nazorg.

Onafhankelijke, volledige, betrouwbare en objectieve informatie
Advies over de nieuwste technieken met betrekking tot refractieve chirurgie
Een uitvoerige begeleiding voor en na de behandeling
Advies over de kliniek op basis van hoge kwaliteitsnormen
De ooglaserbehandeling wordt gedaan door gekwalificeerde en ervaren refractiechirurgen

Het voor traject

Een ooglaserbehandeling is een beproefde methode met een ongekend grote kans op succes. De kans op een geslaagd resultaat wordt in hoge mate bepaald door het vooronderzoek, de selectie van de kliniek en de nazorg.
Wij hebben uitgebreide documentatie voor u over de verschillende behandelmethoden. Indien u interesse heeft wordt gekeken of uw ogen geschikt zijn. Ook ontvangt u informatie over de behandeling zelf (type behandeling met de specifieke voor- en nadelen en risico's).
Een volledig onderzoek (Fullscan) duurt circa twee uur. Tijdens dit onderzoek worden alle aspecten van uw ogen gecontroleerd. Ook krijgt u druppels toegediend die het mogelijk maken ook de binnenkant van uw ogen goed te onderzoeken. Daarna bespreken wij met u of het te verwachten resultaat overeenstemt met uw verwachtingen.
Een verkort onderzoek (Quickscan) kunt u laten doen als u nog niet zeker weet of en wanneer u een ooglaserbehandeling wilt laten doen. Met deze Quickscan kunnen we eerst kijken of u wel geschikt bent voor een behandeling. Indien u, na een positief advies, behandeld zou willen worden, kunt u het onderzoek gewoon uitbreiden tot een volledig onderzoek/ Fullscan.
De Quickscan duurt ongeveer een halfuur.

Wat is refractieve chirurgie?

Refractieve chirurgie is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met het operatief aanbrengen van correcties aan het oog met als doel geen bril of contactlens meer te hoeven dragen. Meestal wordt de bolling van het hoornvlies -de buitenzijde van het oog - een beetje veranderd, zodat de sterkte van het oog weer 'klopt'. Deze techniek bestaat al heel lang, maar pas sinds de komst van de laser kan deze behandeling veel beter en verfijnder worden toegepast.
Als de oogafwijking erg sterk is, moet de bolling teveel veranderd worden en is het beter een correctielensje in het oog te implanteren. Deze behandeling is wat ingrijpender en wordt alleen op speciale indicatie gedaan.

Nazorg traject

De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Dat is inclusief de voorbereiding in de kliniek en de controle door de oogarts na de behandeling. Na de behandeling kunt u direct naar huis. De verdere controles (de volgende morgen, na een week, na een maand) vinden weer bij van Dam brillen plaats.

De oogartsen en de kliniek

De kliniek die wij momenteel adviseren is het Refractie Chirurgisch Centrum in Utrecht. Deze kliniek maakt gebruik van het allernieuwste op lasergebied en scoorde maximaal in een recent uitgevoerd onderzoek door de consumentenbond. Bovendien is de kliniek als enige TNO en ISO gecertificeerd.
De oogartsen die in de kliniek werkzaam zijn hebben een uitgebreide ervaring (duizenden behandelingen) op het gebied van refractieve chirurgie en werken tevens samen met het UMC in Utrecht.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd dan kunt u ons bellen of mailen. Wij geven u graag meer informatie en beantwoorden uw vragen. U kunt ook de Eyescan site bezoeken: www.eyescan.nl
Van Dam Brillen
Contactgegevens
TelefoonWinkel:0172 -612747 Noodnummer:06-23194289
E-mailinfo@vandambrillen.nl
Adres Brugstraat 7
2411 BM Bodegraven
 
Openingstijden
MaandagGesloten
Dinsdag9:00 - 18:00
Woensdag9:00 - 18:00
Donderdag9:00 - 18:00
Vrijdag9:00 - 21:00
Zaterdag9:00 - 17:00
ZondagGesloten
Overige