Buitenspelen moet, het doet je ogen GOED!

Met een zucht kijkt mams mij aan terwijl ze ziet hoe mijn neefje en nichtje druk een spel aan het spelen zijn op de Playstation. “Waarom spelen kinderen van hun leeftijd niet meer buiten? vroeger waren wij zodra het mooi weer was buiten te vinden en deden wij allerlei spelletjes!” Tegenwoordig gaan steeds minder kinderen erop uit en kruipen zij liever achter hun spelcomputers. Zonde, en ook ontzettend slecht voor de ontwikkeling van hun ogen.

Bijziendheid (myopie) neemt enorm toe in Nederland. Van alle twintigplussers draagt maar liefst de helft een min-bril of lenzen. Dat lijkt onschuldig, maar een kind met een bril van -6 of hoger, heeft een risico van één op drie om later ernstig slechtziend of blind te worden. Alle kinderen zouden twee uur per dag naar buiten moeten om bijziendheid te voorkomen!

Het Oogfonds adviseert
- Minstens twee uur per dag buiten zijn
- Ieder half uur een korte pauze van lezen of op een beeldscherm kijken
- Minstens dertig centimeter afstand van beeldscherm zoals tablets

Nederlandse kinderen zijn tegenwoordig gemiddeld nog maar één uur per dag buiten. Dat is te weinig en het zou eigenlijk gewoon moeten zijn iedere dag minstens twee uur buiten te zijn.

Het oogfonds start daarom een leuke campagne Gezonde Kinderoogen. Inzet? Met alle kinderen twee uur per dag naar buiten om bijziendheid te voorkomen. Via www.gezondekinderogen.nl kan het gratis informatiepakket aangevraagd worden met veel informatie, beloningsstickers voor buiten spelen een oogtest-poster!
Van Dam Brillen
Contactgegevens
TelefoonWinkel:0172 -612747 Noodnummer:06-23194289
E-mailinfo@vandambrillen.nl
Adres Brugstraat 7
2411 BM Bodegraven
 
Openingstijden
MaandagGesloten
Dinsdag9:00 - 18:00
Woensdag9:00 - 18:00
Donderdag9:00 - 18:00
Vrijdag9:00 - 21:00
Zaterdag9:00 - 17:00
ZondagGesloten
Overige